tiistai 4. maaliskuuta 2008

Viikonlopun puuhia - weekend business

Edit: Minne kannattaa Helsingissä mennä hypistelemään lankoja? Nimim. lähdössä vähän koirien kanssa lomailemaan sinnepäin...

Tällä kertaa pientä kollaasinpoikasta:
Many pics at the same time now :)

Eli viikonlopun puuhailuja tiivisteltynä hieman...ylimpänä ruoanlaittoa - tein herkkumakaronilaatikkoa ja jälkkäriksi sitruuna-vanilja-juustokakkua, jonka päällä oli jogurttirusinoita ja -cashewpähkinöitä, oli aikas herkkua :) Sit nuo pari epämääräisen vihertävänsinistä kuvaa on siitä mörvelövillapaitakoolauksesta, jotka nyt uskaltaa jo esitellä, sillä noissa kuvissa paita on menossa pesukoneeseen värjättäväksi, ja värjäyshän onnistui varsin mukavasti! Keskimmäisenä Urkki-poika nukkuu kuin tukki "mummin" eli äidin käsivarrella/pöydällä...ja alimpana keskellä on kirjahyllystä tehdyt ihanat löydöt, eli äidin vanhoja virkkaus/kutomiskirjoja!!! Ihania malleja ja hauskoja vanhahtavia tekstejä - aarteita! Kiitos äiti kun sain ne lainaan. Kuorma-autot onkin sitten isän. Toinen niistä on ostettu taannoisilta Kuopion käsityömessuilta - täyspuuta ilmeisesti ovat, ainakin kun ei lasketa paria ruuvia :) Hienoja vempeleitä...

My weekend in a nutshell - cooking (macaroni casseroll (???) and lemon-vanilla cheesecake), trying to save the kool-aid-dyed cardi (still in its terrible colours in the pics - it turned out fine when dyed again!), relaxing with the doggies, finding cool retro books about crochet and weaving in mum´s bookshelf and taking pics of dad´s wooden cars he´s so proud of ;)

Ja käsityöihanuuksia: Ziinalta tuli maanantaina postissa merinosukkalanka (merinovillan 75% ja polyamidin 25% sekoitetta, 420 m/100g), joka lähti heti kylpemään värissä...ja siitähän sukeutui varsin sievää pinkkiä sukkalankaa projektiin, joka lähtee puikoille jahka puikot vapautuu...eli ei ihan pian. Alhaalla vasemmalla olevan vaa´an äiti oli voittanut jossain sanomalehden tekstiviestikilpailussa, se on tarkoitettu koiranruoan punnitsemiseen...mutta meidän pojat on niin laihoja, että meillä ei paljon punnailla - annetaan vaan ruokaa porvoon mitalla. Vaa´asssa kirkasta kolibria pikku ylläriin yhdelle tutulle ja oranssia Ainoa viimeinen kerä Kuopion Prismasta! Olin hullun onnellinen kun löysin sen - nappasin sen tosi nopsaan hyllystä ja pälyilin vielä ympärillenikin, ettei kukaan vaan nyt veisi sitä miulta - hullu mikä hullu :) No joka tapauksessa, nyt wavy valmistuu!

Viimeiset pari kuvaa on otoksia ihanaisesta kirjasta, jonka tosiaan löysin äidin kirjavarastoista :) Hildegard Åstrandin "Pitsinvirkkaus" on kyseessä. Aika retroa, vai mitä?

Forecast on muuten valmis, pitää vaan saada joku kuvaamaan se. Niin ja puikoilla on vaiks mitä, mutta nyt oikeat työt pukkaa päälle ja olis tehtävä vähän niitä...eli moiks!

And I´ve been making a bunch of stuff, too! Dyed some merino sock yarn pink and will be making lovely socks out of it as soon as the needles are freed from another project...so not very soon... Also got some yarn from sale in a close-by market and took a pic of it on the scale my mom won in some lottery-thing...now I can weigh my yarn!!! The pics are from the books I took from mom´s bookshelf - very retro!

Oh and forecast is ready, I just have to get someone to take some pics of it...and lots of other stuff coming up - slowly.

1 kommentti:

LiisaP kirjoitti...

Hei vaan. Tänään olisi ollut neuletapaaminen houkutuksessa.
Ilmoitan nämä sähköpostilla ja muiden systeemien kautta vielä. Onhan sun sposti listalla?
Seuraavat tapaamiset ovat:
17.3 klo18.00 Lounas-salonki
1.4 klo 17.00 freda.