sunnuntai 25. toukokuuta 2008

Villi viikonloppu

Kylläpä on tullut reissattua tänä viikonloppuna! Perjantaina junalla äidin ja koirien kanssa Lahteen, aamulla lauantaina junalla Helsinkiin ja bussilla Tuomarinkylään villakoirien erikoisnäyttelyyn, sitten Ikealle autokyydillä ostoksille (kiitos kuskille!)...Ikeasta kannettiin mulle ulos valkoinen kirjahylly ovineen ja laatikostoineen (nekin valkoisia, vaikka kuva muuta väittääkin) sekä koivuinen klaffikirjoituspöytä laatikoineen - saan koko mun kämpän säilytyshommat ihan uuteen uskoon, ihanaa! Painoi muuten kuin synti koko tuo kirjahyllysetti - lähemmäs 300 kg koko paketti yhteensä, huh.

Urkki

No, sitten taas la iltana autolla Lahteen ja sieltä tänään Varkauden kautta takaisin Kuopioon. Ja reissusta jäi hyvä mieli, näyttelyssä ei pärjätty, kun pikkuherraa esitti kasvattaja, ja Urkki-ressullehan iski kehässä paniikki, jotta missä äiskä oikein onkaan. Taistelutahtoa sain sitäkin enemmän - mehän vielä mennään ja pärjätään jossain näyttelyssä, vaikka sitten paikallisessa mätsärissä, jos ei muuten :) Ja ollaankin menossa jo pian harjoittelemaan match shown merkeissä! Katsotaan, jos Urkki-herra kävelisi tällä kertaa kaikilla neljällä tassulla kehässä...

Mummille lahteen vein pienen pitsi/bambulanka/puukoralli-rintarossin lahjaksi, sanotaan nyt vaikka että se oli myöhäinen äitienpäivämuistaminen!

Ja kun nyt kerran puhutaan bambulangasta, niin hei, joku voiskin muistaa tuon kauniin bambulangan, jonka sain Päivikiltä Piirongista...siitä muotoutui viime viikolla seuraavaa (klik kuvaa suuremmaksi).

"The Hug-me-tight Shrug"
Ohje /Pattern: The Hug-Me-Tight Shrug
Lanka / Yarn: Rowan RYC Classic yarns Bamboo soft ~200g
Puikot: 4mm pyöröt hihansuihin, 5mm pyöröt muutoin

Lanka on pehmeää kuin pikkuvauvan poski (olin vahtimassa perjantaina rakasta kummityttöäni ja kokeilin, eli tiedän mistä puhun) ja neulominen sujui pehmeyden innoittamana...ihana, suloinen lämmitin tuli valmiiksi suht pian! Tykkäsin langasta enemmän kuin Päivikki oli siitä pitänyt, ja eipä noita lankalenkkejäkään juuri työssä näy, vaikka lanka halkeilikin. Miltei kaikki lanka meni, sen verran jäi että sain tuon rintarossin pohjan virkattua ja toiseenkin pitsipyöröön jäi vielä ainekset. Tykkään tästä, tuli heti käyttöön! Neuloin hihat pyörönä, ja ois pitänyt muutkin osat neuloa niin. En tajua, miksen hoksannut sitä, vaan tein tapani mukaan sit jälkeenpäin rumia saumoja.

Something in English as well this time - the yarn was soft, the final product pretty and I liked knitting this one! I knit the "sleeves" in the round, and should have knit the rest that way, too, but I didn´t - don´t ask me why. You should, if you´re about to knit this one.

Vielä kuva meidän komiasta pojasta, joka saa pian lisäkokemusta näyttelypöydällä seisoskelusta! (Ja minuahan ei pitänyt koskaan ikinä puraista näyttelykärpänen laisinkaan...tosin ti alkaa Napin agikurssi, että kädet on täynnä töitä siltäkin osin.)


3 kommenttia:

Päivikki kirjoitti...

Kaunis hihatin! Mukavaa, että lanka oli mieleistä. Ja lutusia koiria! Meijän piskiltä piti tänään leikata kaikki karvat pois, kun se pyöri metsässä jossain turve-mutakuopassa, enkä saanut likaa muuten pois. Nyt se näyttää lihavalta rotalta!

Jussi Kajala kirjoitti...

Hug me tight : )

Elisa kirjoitti...

I will as soon as we meet :)