maanantai 30. heinäkuuta 2012

Onneton bloggaaja

...on linjoilla jälleen. Kuinka voi olla viimeinen bloggaus helmikuulta? Mulla olis vaikka mitä esiteltävää ja kertoiltavaa, odottakaahan kunhan vain saan kaiveltua esille ottamani kuvat paikasta x.

Tässä nyt kuitenkin erinäistä asiaa kesältä :)

Kävimme puoliskon kanssa kesäkuun alussa miltei 3 viikon lomamatkalla Kanadassa, nämä kuvat tiivistänevät sen reissun tunnelmia:

Näkymä Mont Royalilta Montréalin keskustaan:


Biodome Parc Jean Drapeaussa:


 Circuit Gilles Villeneuve ja F1 Grand Prix:


Katsojia riitti ja sää suosi:


Herkkuruokia:


 Toronto Centre Islandin hiekkarantaa, Ontariojärveä:


 Näkymä lauttamatkalta Toronton keskustaan:


Elämää Toronton kaduilla:


Niagaran putoukset Kanadan puolelta katsottuna:

  

...on meillä tehty käsitöitäkin, en vain ole saanut itsestäni irti niin paljoa, että olisin bloggaillut.
Tässä kuitenkin viimeaikojen tuotoksia...




Ensin helppo DIY, eli vanhasta pokaalista ja tarjottimesta uusi, hieno jalallinen kakkuvati spraymaalin, kontaktiliiman ja johdonpätkän avulla (kuorittu johdonpätkä pokaalin reunojen yli jotta olisi tarttumapintaa tarjottimen pohjaan nähden). Tämä meni lahjaksi mökille.


Sitten helmiotuksia avaimenperiksi ja muutoinkin ilahduttamaan, nämäkin jo menivät lahjuksiksi.
 Nokkaan kiinni vielä pieni helmilenksu ja siihen rengas avaimia varten ja avot :)


Käsityötä tämäkin, eli mökkipaikan leikkimökkivastaava kävi pistämässä leikkimökin vaateriin,
nosti pohjan pois maasta mätänemästä harkkojen päälle ja tekaisi pikkuiset portaatkin (isän suosiollisella avustuksella):


 On meillä taas herkkujakin tehty ja syöty, viimeksi eilen kauraleipää
(alunperin ohje taisi olla Hyvä Terveys -lehdestä);

Kauraleipä

5 dl vettä tai maitoa
11g kuivahiivaa
1 dl kauralesettä
3 dl suuria kaurahiutaleita
1 rkl hunajaa
1-2 tl suolaa maun mukaan
8-10 dl hiivaleipäjauhoja
1/2 dl rasvaa

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi, sekoita siihen kuivahiiva, leseet ja hiutaleet, anna seistä noin 20-30 min kunnes kuplahtelee. Lisää hunaja, suola ja vähitellen vehnäjauhoja, lopuksi alusta taikina hyvin ja lisää rasva. Tee taikinasta heti joko 2 suurehkoa leipää tai noin 20 sämpylää, asettele leivinpaperin päälle pellille ja anna nousta leivinliinan alla noin 30 min. Vedä pintaan ristiviiltoja, voitele vedellä ja ripottele päälle kauraleseitä, paista leipä 200-asteisessa uunissa noin 20-30 min uunista riippuen,
sämpylät 225-asteisessa uunissa noin 15 min.

 Muitakin ikisuosikkeja on syntynyt muutamien viime päivien aikana:

 Maukasta viikonalkua!

Ei kommentteja: