perjantai 10. helmikuuta 2012

Oikeita ja nurjia leivonnaisia


Hurja herkkupostaus tiedossa!


Runebergin päivää vietettiin vastikään, siksi meillä leipoutui torttusia!



Ohje on muokattu uusimman SK:n ohjeesta.
Lehden ohjeilla tortuista olisi tullut vielä suurempia,
ja näistäkin tuli varsin mahtipontisia...


Virkkasin jämälangasta vielä pienet vuoat molemmille tortuille.
Nyt nämä leivonnaiset odottavat seuraavaa leikkijää :)
Täytteenä pahvin+vanun sijaan tukevaa huopalevyä (Tiimarista A4-arkin saa halvalla)
ja vanua, näin tortut voi myös pestä tarvittaessa.

Lisäksi olen leiponut lähiaikoina ihan oikeitakin herkkusia:

Pusut
(ohje mukailtu Kaarnasydän ja sammalkranssi -kirjasta)


(12 pusua)
3 munanvalkuaista
1,5 dl suklaatomusokeria
0,5 dl sokeria
hieman vaniljasokeria
200g suklaata
12 pyöreää keksiä


Vaahdota valkuaiset ja tomusokeri + sokeri kovaksi vaahdoksi
(sokeri lisätään pienissä erissä seokseen), mausta vaniljasokerilla.
Vaahdon tulee olla niin kovaa, että kun käännät kulhon ylösalaisin,
vaahto ei hievahdakaan. Pursota vaahto keksien päälle.

(Totesin, että jos pusuja aikoo säilyttää yhtään eli ei tarjoa heti,
eivät valitsemani normaalit kaurakeksit ole hyvä vaihtoehto,
sillä vaahto kostuttaa keksit. Paras vaihtoehto olisi varmaankin
jokin suklaapäällysteinen keksi - suklaakerroksen läpi
vaahto ei kostuta keksiä lötköksi.)

Paista 150-asteisessa uunissa n. 8 min.
Vaahto jää pehmeäksi, eli ei juoksevaksi, ei kuitenkaan marengiksi saakka.

Jäähdyttele ja pursota päälle reilusti sulatettu suklaa.
Anna suklaan jähmettyä kylmässä, tarjoile pusut!

Appelsiini-suklaamuffinssit
(ohje Hellapoliisilta)



Makoisaa viikonloppua!

2 kommenttia:

hillanen kirjoitti...

Miulle tulee aina ihan järkyttävä makeenhimo kun nään näitä siun leivonnaisia :D

Elisa kirjoitti...

Sama vika! Sitten onkin pakko jo harhailla pakkaselle ja kaivella sieltä esille pala muffinssia, nomnom :)