torstai 25. kesäkuuta 2009

Hellepäivän onni...

...löytyi ainakin eilen Valkeisenlammen rannalta, piknikiltä rakkaan ihmisen kanssa. Oli aikas mukavaa hyvässä seurassa syödä kanawrappeja, suklaata ja muffinsseja kylmän mehun ja jääkahvin saattelemina. Tekisi mieli ottaa heti uusiksi!

Tänään puolestaan töihin tällaisissa:

Miksikö esittelen tätä "päivän asua" tässä wannabe-muotiblogissani? :)

No, koska duunasin tuon ruusupaitasen mekosta ylijääneestä sifongista. Eli tarkoitushan oli tehdä SK 6/09:ssä esiintynyt kevyt silkkisifonkitunika, mutta kangasta oli vähänlaisesti, ja piti soveltaa...niinpä aikani leikkelin kankaita vinoon ja vähän rypyttelin, ja syntyi tällainen topin päällä pidettävä ihan kiva sifonkihärpäke...on ainakin kesäinen ja kepeä!

...sivusta katsottuna paita näyttää välillä vähän äitiysvaatteelle, mutta menköön...

Sitten leipomuksia taasen :) Eli eilen ystävät tekivät talokaupat, ja tänään yhdellä kivalla pojalla on nimipäivä, joten tilannehan vaatii ehdottomasti kakkua. Loihdin esiin valkosuklaa-raparperijuustokakun (ja kuluttelin pois jääkaapissa odotellutta 3kg:n raparperisatsia):

Ohje on muokattu versio tästä Kaurislapsen kakkuja-blogista löydetystä ohjeesta:

Pohja:

Reilu 200g murokeksejä murskattuna
noin 75g margariinia sulatettuna

Täyte:

250 ml flora vispi
Sunnuntai sitruunatuorejuusto 200g
Sunnuntai vaniljatuorejuusto 200g
8 pötköä raparperia
Sokeria 1,5 dl
5 liivatelehteä
100g valkosuklaata

Päällinen:

n. 3dl raparperin keitinvettä
2-3 pötköä raparperia
3 liivatelehteä

Murskaa keksit, sekoita sula voi joukkoon ja painele seos irtopohjavuokaan (leivinpaperin päälle, paperi siis pohjan päälle ja nalkkiin reunan väliin), laita jääkaappiin odottamaan.

Kuori ja pilko pieniksi kaikki raparperit, keitä n. puolessa litrassa vettä, lisää veteen 1-2 dl sokeria oman maun mukaan. Keitä, kunnes raparperi on mössöä, sihtaa raparperit ja säästä myös keitinvesi.

Laita 5 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen. Vatkaa flora vispi ja pilko valkosuklaa pieniksi paloiksi esim. leipäveitsellä. Sekoita vispiin varovasti tuorejuustot ja suklaa, lisää jäähtyneistä mössöraparpereista suurin osa (loput päälliseen). Kiehauta tilkka vettä ja sekoita pehmenneet liivatelehdet siihen, lisää varoen seokseen ja sekoita. Kaada seos murokeksipohjan päälle ja laita kylmään hyytymään.

Kun täyte on hyytynyt, tee kiille. Laita kylmään veteen likoamaan 3 liivatelehteä, sekoita n. 3 dl raparperien keitinlientä ja jäljellejäänyt osa raparperimössöstä, liuota pehmenneet liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä ja sekoita liivateliuos raparperiliemeen. Kaada varoen täytteen päälle ja anna taas hyytyä kylmässä. Kokonaisuudessaan kakun hyytymiseen saa varata kiilteineen päivineen ainakin 5h.

Ei kommentteja: