lauantai 7. kesäkuuta 2008

Kesä iski kuin sata salamaa

Tänä viikonloppuna vihdoinkin tajusin että hei, kesähän se onkin jo täällä :) Joten oli tehtävä asialle jotain ja lähdettävä piknikille. Eikä tietenkään voida mennä piknikille ilman piknikhuopaa, joten piti sellainen tekaista. Anttilasta löytyi alesta 2€/m sudenkorentokangasta, jossa oli kivat pastelliset sävyt, ja sellainen peittohan se oli saatava. 4x1,5 m palanen kainaloon ja väliin kevytpeite/vanulevy, jonka sai alle kymppieuron samaisesta kaupasta, ja koko homma oli vain ompelua vaille valmis.Ihmetyksekseni sain tartuttua piknikin houkuttelemana puuhaan heti seuraavana päivänä, ja noin suurinpiirtein ja suunnilleen neulattiin kankaat ja vanu paikoilleen - sit vaan surrurrur ompelukoneella, ja kappas vain, meillä on peitto, jossa on myös kivat lilat kantit. Aika kamalahan siitä tuli, ja kiellän kovasti jos joku yrittää kurkistaa takapuolelle (vetää joka paikasta ja kanttinauhat on ihan miten sattuu), mutta se on oma ja ajoi asiansa, kuten seuraavasta näkyy:

En ole kuvassa suinkaan allapäin, vaan aurinko paisteli suoraan silmiin, joten piti katsetta luoda kainosti alaspäin.

Menussa oli tällä kertaa tuoreita seesamin-/unikonsiemensämpylöitä yrttivoin kera, vaniljaista ja kanelista mustikkarahkapiirakkaa sekä omenanaksuja virvokkeiden kera :) Tosi hyvää oli ja Valkeisenlammella kaunista, kuten aina kesäisin. Ja miksei talvisinkin. Oltiin muuten juuri tuossa keskivaiheilla tätä aluetta, jonka kuva löytyi HS:n sivuilta. Koiratkin olivat mukana! Syömisen ajan joutuivat tököttämään kiinni
läheisessä pylväässä, mutta ruoan kadottua massuihin ja loput takaisin piknikkoriin, joka yleensä toimittaa käsityökorin virkaa, karvakuonot pääsivät myös köllimään peitteelle, joka hyväksi todettiin.

Käsitöitä täällä syntyy, mutta hieman hitaanlaisesti ovat valmistuneet, sillä olen tehnyt tällaista urakkaa:

Eli kuvassa ovat taannoin Ikeasta ostamani kirjahylly (Vihdoin umpinainen - hyvästi avohyllyille!) ja klaffipöytä, joita olen ahkerasti koonnut viime viikon ja joiden kotiutumisen innoittamana olen setvinyt tavaroitani, heitellyt turhia pois ja asetellut hyllyyn takaisin vain sellaista mikä on hyödyllistä...ja toki järjestellyt ne jäljellejäävätkin järkevään järjestykseen. Tykkään tosi paljon, ja vaikka vielä on paljon järjestelemistä, on koti jo heti paremmassa kondiksessa kuin ennen The uutta hyllyä.

Yksi villatakki on päättelemättä ja vailla nappeja. Yhdet sukat vaativat viimeistelyä. Yksi kappale kesähuiveja silkkilangasta on tuloillaan - hitaasti mutta varmasti. Ja ufoja löysin siivouksen yhteydessä vaikka kuinka - oliskohan sittenkin pitänyt jättää siivoamatta ;)

Tänään piti alun perin mennä mätsäriin Urkin kanssa, mutta taitaa jäädä väliin kun on muutakin hommaa ja jumpassakin voisi käydä. Niin ja illaksi on mentävä töihin hoitamaan aivoleikkeet sekundääriin. Mutta onhan noita mätsäreitä...Urkin pesukuvien myötä iloista viikon loppua ja alkua kaikille! (ja kyllä, tiedän että viikonloppu kirjoitetaan yhteen :))

p.s. vielä ehtii hyvin mukaan arvontaan ennen viisitonnista!

1 kommentti:

Mariar kirjoitti...

Hyvä idea laittaa kerroksia piknikhuopaan. :) Kivan näköinen tuli.