perjantai 13. kesäkuuta 2008

Helmiä flunssaisille

Sain jo tulikivenkatkuista palautetta kun en päivittänyt tarpeeksi tiuhaan...tässä siis sinulle päivitystä, M! ;)

Oon ollut kipeänä käytännössä koko viikon, oisko uuden projektin aloittaminen töissä stressannut. Lenssu ei oikein ota loppuakseen, jos se nyt hellittäisi kun viikonloppuna yritän lepäillä. Paras tällä viikolla ylemmältä taholta kuultu kommentti: "Kysyä saa mitä vain. Tyhmiä kysymyksiä ei ole. Jos ei kysy, jää ikuisesti tyhmäksi." ....ööö...eli siis oliko niitä tyhmiä kysymyksiä sitten vai ei...jos kerran kuitenkin jää tyhmäksi :)

Mutta asiaan siis - koruja on syntynyt ja jonkin kappaleen olen saanut myytyäkin, tänään lähti sukulaistytölle USAan inkkarisetti, jossa keltaisia aragoniitteja ja mv-helmiä, esitelty täällä aiemmin. Neulonutkin olen ja valmistakin on tullut, mutta kun kuvaaminen on tosi vaikeaa itseni päällä, niin täytynee odottaa, että joku muu räpsäisee parit kuvat.

"Sammal"


Intian akaattia vihertävissä sävyissä, hopeaa ja hopeoituja osia sekaisin. Tykkään ihan hulluna tästä, tää on tosi nätti, vaikken yleensä olekaan kamalasti vihreistä koruista tykännyt. Tietoiskuna tähän väliin (propsit ihanalle miehelle, joka tykkää kivistä kovasti), että akaatti on värjäytynyttä, hienokristallista kvartsia. Kivelle nimen on antanut Theophrastus, joka löysi kiviä Achates-joen rannalta 300-400 eaa.

"Ursula"

Maisemajaspista, puukorallia, hopeoituja osia ja simpukoita, jotka kenties oikeita, kenties ei - mene ja tiedä :) Ainakin olivat tukevan oloisia ja aidon näköisiä, mie en ole mikään simpukka-asiantuntija. Jaspis on muuten piikiveä, jossa on rautainkluusioita. Tämäkin on kovasti mieleeni. Meinasin nimeksi antaa Ariel, mutta tämä koru ei näyttänytkään sen nimiseltä, ja päätin sen sopivan kenties paremmin samaisen tarinan ilkiölle, Ursulalle, jonka yllä tällainen suhteellisen massiivinen koru voisi näyttää aikas hyvälle. Ja jollen muista väärin, on Ursulalla jotain tämän tapaista...


"Kultasade"


Kultasateessa on vaijerissa ja hopeoidussa ketjussa puukorallia ja lasia meripihkan, topaasin ja vaaleanruskean sävyissä. Lukko on koristeellinen, hopeoitu. Harmi, kun en muistanut sitä erikseen kuvata. Kevyt kuin mikä kaulalla ja sievä kuin sika pienenä. Toinen kuva on melko rakeinen, sillä jouduin sitä suurentelemaan äkkiseltään aika paljon, kun rajailin osia itsestäni pois kuvasta, mutta kyllähän tuosta näkee hyvinkin mistä on kyse.

"Kellot"

Hääkellot mielessäni kyhäsin nämä - yksinkertainen on kaunista...eli vain valkoisia mv-helmiä hopeoiduin osin. Kevyttä ja sievää, tykkäilen!

Tästä lähtien koruni ostava tai lahjaksi saava saa korulle suojaksi pienen itsetehdyn pussukan, sillä onhan se ekologisempaa ja kauniimpaa kuin kuplamuovit ja muut härvellykset. Olen tosi iloinen näistä sievistä säilytyspusseista, toivottavasti myös ne, jotka korujani näissä pusseissa saavat.

Jos joku koru kiinnosti, ota yhteyttä!

Ei kommentteja: