lauantai 28. helmikuuta 2009

Äidin vanttuut

Äiti kyseli taannoin, jotta josko voisin tehdä hänelle semmottii lapaset, joissa saisi sormet esille tarvittaessa ja joita ei tarvitsisi aina riisua käsistään, kun esim. kävelylenkillä tai muuten ulkoillessa kännykkä vaatii huomiota ja sitä pitäisi vähän näppäillä. Ullassahan oli sitten sopivasti kiva Tornado-lapasten ohje, jota aloin innoissaan toteuttamaan.

Lapaset lopulta syntyi, vaan olipa kivikkoinen tie huipulle. Purkamistakin tapahtui pariin otteeseen. Huh! Jouduin jopa kysymään Miralta apua asian tiimoilta, kun en vaan kertakaikkiaan osannut :) Ja oli kyllä hei ohjeessakin pieni häikkä, joten ei se voinut olla vain minun blondiutta, eihän? No kuitenkin, tässä ne nyt ois spekseineen:

Aineksina Beigenharmaa 7 veljestä ja 4mm pyöröt

Muutoksia: Joustin joustimena, sen keskelle en laittanut palmikkoa.
Palmikko on muutettu - yhtä leveä kuin ohjeen omakin, mutta saltkråkan-sukista tuttu. Sopi mielestäni ihan hyvin näihinkin. Myös muutettu joustimiin 1o kiertäen, 1n.

Mitä tykkään: Äiti tykkäsi näistä, samoin minä, mutta en kyllä heti tee samanlaisia, oli varmaan isoin urakka pitkään aikaan, vaikka mulla on valmistunut viime päivinä pari aika paljon isompaakin juttua :)

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kauniit kynsikäslapaset :)

Mulla oli tarkoitus tehdä tuolla Tornado-lapasten ohjeella yksi pari joululahjaksi, mutta sepä sitten jäi, kun hartiaongelmien takia ei pystynyt neulomaan. Nyt taas palasi mieleen, että pitäisi kokeilla tuota ohjetta.

Oliko ohjeessa virhe?

Anni kirjoitti...

Joo muistelen kans et ohjeessa oli jotain outoo. Mut en kyllä muista mitä.

Tosi kauniit nuo on, ja kätevät :)

Elisa kirjoitti...

Tess: kiitos! Tosiaan, ohjeessa oli virhe, minun mielestä ehkä toinenkin :) Ainakin sormia varten tehdessä lisäyksiä pitää tehdä oikeasti vain yksi lisäyskerros, eikä kaksi kuten ohjeessa sanottiin. Ja se aloitus kannattaa miettiä tarkkaan niin, että palmikko tulee keskelle kämmenselkää eikä johkin muualle, niinkuin minulle aluksi kävi :)

Anni: kiitoksia kehuista :) kätevät ovat!

Inkeri kirjoitti...

Kauniit ja tosiaan suuritöiset

mirzu kirjoitti...

Tulipas nätit modattunakin! Tuo palmikko sopii tuohon kanssa hyvin :)