torstai 29. tammikuuta 2009

Ruokabloggaamattomuudellaansakaankohan

Eli ruokaa ihan himpun verran. Kaikki jotka minut tuntee, tietää, että mulla on ns. sweet tooth. Todella makea sellainen. Ja olenkin yleisesti ottaen se, joka tekee jälkkärit ja leivonnaiset meidän huushollissa. Tässä yksi sellainen, joskaan ei raskas vaan kepeä ja ihana ja hauska :)

Oon jo Valion Cocos-Lime 5 % ruokakerman ilmestymisestä lähtien tehnyt helppoa jälkkäriä, jonka ohje oli joskus ko. purkin kyljessäkin, mutta nyt ei kai enää (ei ainakaan siinä, jonka nyt viikolla ostin).

Eli kuumennan vain kiehuvaksi purkillisen tuota nimenomaista ruokakermaa yhdessä 1,5 dl rasvattoman maidon kanssa, lisään sokeria maun mukaan ja lisään hyvin sekoittaen kuumaan seokseen kylmässä vedessä pehmenneen liivatelehden. Sittenpä seoksen voi jakaa 2-3 jälkkäriastiaan ja laittaa kylmään jähmettymään ainakin muutamiksi tunneiksi. Päälle olen laittanut milloin mitäkin: kanelia, hedelmiä, jogurttipäällysteisiä herukoita tai vadelmia jne jne...kaikkea ihanaa! Tosi raikasta ja hyvää. Kardemummaa kun ripauksen lisäisi seokseen, tulisi varmaan aika jouluisen oloista ja kivaa - täytyykin kokeilla seuraavan kerran.

Toivottavasti kukaan oikea ruokabloggaaja ei lue tätä mun maailman-helpoin-jälkkäri-on-hyvää-postausta :)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oooh jalkkaria!

Yks meidan labran pojista kommentoi tanaan mun rintarossia et "it makes me think of water lilies" :D

Elisa kirjoitti...

Oo miten kiva että ihmisille tulee mielleyhtymiä siitä rossista :) Toivottavasti teillä siellä kaikki hyvin!

Inna kirjoitti...

Heippa! Huutelin tuossa blogissani joku aika sitten kuopiolaisia mutta en saanut yhtään vastausta. Ja nyt sitten eksyin toisen blogin kautta tänne sinun sivuillesi. Olen lähdössä shoppailemaan piakkoin sinne ja tahtoisinkin tietää hyviä kauppoja ja kirppiksiä keskustassa.
Olisi kiva jos voisit vastata blogiini tai sähköpostiini.
Kiitos!

Sinun korusi ovat muuten kauniita!