tiistai 5. lokakuuta 2010

Ei silmukkaakaan.

Mutta jauhoisia juttuja siitäkin edestä.
Eli olen kyllä neulonut ahkeraan, mutta syönyt sitäkin ahkerammin.

Meillä syötiin vastikään taas parmankinkku-oliivi-jalapeno-rucolapizzaa,
täydellistä. Kyytipoikana tummaa juomaa lasipulloista,
ja rapsakan pohjan ohjeistus etsitty täältä.

Suklaiset mariannebrowniet oli tosi suklaisia
ja herkullisia, ohje tämmöttii.

Sit oon leipaissut rukiisia siemensämpylöitä;

5 dl maitoa, 2tl suolaa, 1/2 dl siirappia, 1ps kuivahiivaa,
4 dl ruisjauhoja, n.6dl hiivaleipä- tai grahamjauhoja,
1dl auringonkukansiemeniä, 1dl öljyä. 225 astetta, 12 min.


Ja puolukkaiset täysjyvämuffinit on kans ihania.
Kinuskikissan ohjeella (ilman kuorrutusta ja koristeita,vehnäjauhojen
tilalle täysjyväjauhoja) tuli herkkuja ja kevyitä arkimuffareita...
ohje löytyy kinuskikissan arkistoista nimellä
"puolukkamuffinssit kinuskikuorrutteella".

No joo, kyllähän te minut tunnette.
Leivoin mä syntisempiäkin versioita ylläolevista muffinsseista:
pilkoin taikinan sekaan 100 g valkosuklaata.
Tuli i-ha-nia muffareita, kelpasivat synttärikesteillekin :)

Ja sit vielä perusohje munattomaan makaronilaatikkoon,
joka sai yhden rakkaan vihdoin pitämään makaronilaatikosta:
(kuva etsitty netin kätköistä, oma loota katosi liian nopsaan parempiin suihin...)

Pippurinen makaronilaatikko
(Yhteishyvän ruokalehtinen)

1 sipuli pieneksi silputtuna, 600 g jauhelihaa,
8dl vettä, 2 lihaliemikuutiota,
150g pippurituorejuustoa, 400g täysjyvämakaroneja.
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Ruskista jauheliha, lisää loppuvaiheessa sipuli.
Kiehauta vesi ja liemikuutiot, sulata joukkoon tuorejuusto.
Kaada voideltuun uunivuokaan makaronit, lisää joukkoon jauheliha,
kaada päälle liemi ja sekoita. Paista n.45 min uunin alatasolla.
Nauti hyvässä seurassa!

2 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Oijoi, kuola valuu näppikselle :)
Minäkin olen innostunut täysjyvävehnäjauhoista, kiitos Sirpa Talkan uuden keittokirjan jossa niitä on laitettu lähes joka ohjeeseen. Niillä saa paljon lisää ravintosisältöä ja kuitua kaikenlaisiin leipomuksiin (ja ehkä vähän paremman omatunnon herkuttelusta..).

Elisa kirjoitti...

nimenomaan paremman omantunnon!!! :)