torstai 21. helmikuuta 2008

Voi hyvää päivää

Today I´m tired and not in the mood to blog a lot in multiple languages. So basically: The dress is nearly finished, with only straps missing (it wasn´t supposed to have straps!!) and the hem unfinished, but that I can do tomorrow. The party is on saturday. I made two clutches, the first of them being not-so-trustworthy, and the second one being less than pretty. Pics later. I´ve also been baking some pizzaish small things for a friend´s b-day party (pic below) and making some stitch markers out of the materials I ordered from Villihelmi. Then to Finnish:

Tässä on viime päivien ajan ommeltu ja purettu tasaiseen tahtiin sitä kandijuhlamekkoa. Ja juhla on lauantaina jo!!! Mekosta puuttuu tällä hetkellä olkaimet (joita ei pitänyt alun perin olla lainkaan) ja helman huolittelu. Tänään sain mekkoa pitkän harppauksen eteenpäin, ja sovituksen yhteydessä huomattiin etumuksen olevan tosi tosi lörppä. Eli eikun pienet vekit ompelemaan ja huomenna ostamaan sitten olkainmatskua. Äh ja puh. Menee tiukille ehtimisen kanssa. Pienenpieni epätoivon hetki oli tuossa äsken ja äiti sitä todistamassa.


Ja käsilaukkuja olen tehnyt 2 enkä ole tyytyväinen oikein kumpaankaan. Näin meillä tehdään muuten
sulkijamallista käslaukkua:

Leikataan kankaat. Ommellaan laukku muuten valmiiksi, mutta jätetään sulkijan kiinnitys parempaan hetkeen, sillä tiedetään, että siitä tulee taistelu.

Paremman hetken koittaessa kaivetaan esille laukun aihe, sulkija, kontaktiliimaa ja pihdit. Sohitaan kontaktiliimaa sulkijan sisäpuolelle. Survotaan kangasta sulkijan sisälle, huomataan laukun aihion olevan himppasen liian pieni. Pyritään korjaamaan tilannetta venyttelemällä kangasta ja lisäämällä liimaa. Pihdit ei pure sulkijaan, se on aika napakkaa metallia.

Kaivetaan esille vasara ja nuijitaan sulkijaa. Hienostihan se taipuu kankaan ympärille, mutta samalla itse sulkijamekanismi irtoaa. Pieni miettimis- ja ärräpäätauko. Sähelletään vähän lisää
kontaktiliiman kanssa ja kiinnitetään sulkijamekanismi kiinni kehykseen. Alkaa naurattaa. Taotaan vasaralla lisää vielä hetki, kunnes naapurista alkaa kuulua tuohtuneita äännähdyksiä metelistä johtuen. Annetaan käsilaukunretaleen rauhoittua yön yli.

Aamulla todetaan, että vaikka laukku näyttää ihan ok:lle, ei juhlija halua juhlissa jatkuvasti miettiä, kestääkö laukku menossa mukana. Ehkä veska tulee muuhun käyttöön. Aloitetaan uuden veskan ompelu:

Tässä menossa vuorikankaan kiinnitys. Uusi veska todetaan paremmaksi turnauskestävyydeltään (ei liikkuvia osia) ja siihen kiinnitetään jatkoja ja käytännöllisyyttä ajatellen olkahihna kankaanvärisestä ketjusta.

Vielä puuttuisi magneettikiinnitin laukusta, hankkinen sen huomenna samalla kuin olkainmatskunkin. Kuvia valmiista myöhemmin.Täällä on leivottukin: Hyvä ystäväni täytti tänään vuosia, ja sinne leipaisin tosi nopsaan lehtitaikinalevyistä, kinkkusuikaleista, tomaattipyreestä ja juustoraasteesta pikku pizzapyöröjä. Maistuvia ja naposteluun sopivia!

Villihelmestä tuli minulle kivoja helmiä, lenkkejä ja metallilankaa silmukkamerkkien tekoa varten. En oikeesti edes tiennyt, että näin pieniä "minigrippejä" on olemassa:

Osasta saapuneista helmistä tuli kivoja silmukkamerkkejä, jotka tosin lähti heti käyttöön - tuossa nyt näkyy joten kuten, mitä oikein on nyt puikoilla ja millaisia merkit ovat.

Huomenna vielä viimeinen puristus mekon kanssa ja sitten lauantaina eikun juhlimaan vain. Toivottavasti mekko pysyy yllä eikä tule mitään häslinkiä. Alkaa jo vähän hapottaa koko juhlat ;)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Niminauhoja saa täältä:
http://www.euroteam.fi./

Anonyymi kirjoitti...

Kivan näköisiä nuo napsulukitukset, mutta olen kuullut myös muilta tahoilta, että hankalia asentaa. Kauniita helmiä.

Elisa kirjoitti...

Joo hankalaa oli kyllä :) Onneksi sain aikaan toisen käsilaukun ;)