perjantai 8. helmikuuta 2008

Happy cables - FO

Nyt on kyllä hymy herkässä :)

Monestakin syystä:

1) Äiti piipahti äsken täällä meikäläisellä kylässä ja toi ihanaista
mustikkakukkoa meille natusteltavaksi, oli muuten aikas hyvää.
2)
Viikonloppu on edessä, ja kiitos J:n ihanuuden, pääsen käsityömessuille!
3) Minulla on uutuuttaan kiiltelevä ihana ruskea trikoopaita, josta tykkään kovasti ja joka oli edullinen (ks. alhaalla).
4) Palmikkomekko on valmis

5) Sain äidin
houkuteltua kuvaajaksi ja näin ollen voin ylpeänä esitellä mekkoani teillekin :)I just can´t wipe this smile off my face (and there´s no need to, either)

And there are quite a few reasons:

1) Mom came by a
nd brought some lovely blueberry pie sort of thing with vanilla - believe it or not, but it sure was tasty :)
2) The weekend is finally here, and
thanks to my lovely boyf. I´ll be going to the handicraft fair or whatever you would call it.
3) I have a new, inexpensive brown shirt and I like it a lot (see below).

4) The cable dress is finished!

5) I managed to persuade mom to take some pics, and therefore I´m proud to present my dress to all of you guys :)

____________________________________________________________________

Palmikkomekko - Cable dress

Ohje/Pattern:
DROPS olkainmekko /DROPS dress


Lanka/Yarn:
Garnstudio Drops Alaska väri 04/co
lour 04, melkein 11 kerää/almost 11 skeins.

Puikot/Needles:
4mm & 5mm pyöröt/
round needles

Halusin neuloa tämän mekon ohjeen langasta, sillä en ollut sitä aiemmin käyttänyt ja halusin myös mekosta juuri sellaisen kuin minkälainen se oli ohjesivun kuvassa. Luulin, että tästä tulisi ikuisuusprojekti, mutta nopsaanhan tämä lähinnä luennoilla neuloen
valmistui! Tykkään mekosta tosi paljon, siinä on ihanan napakka ja vartaloa myötäilevä tuntu! Nappeja jouduin fiksailemaan kauan sillä ensin laitoin toisenlaiset, mutta nuo on kyllä just sopivat. Napit oli siitä aiemmin postatusta euron nappikasasta. Lanka oli mukavaa neuloa ja sillä tuli hyvää neulepintaa, ostan lisää tuota lankaa kyllä vielä! Olkaimetkin ovat napakat eikä yhtään löpräkkeet kuten joillakin muilla langoilla tehtyinä olisivat. Todellakin sellainen kuin halusinkin, ja niin minua, niin minua! Niin ja jättäkää huomiotta tuo pömppömasu, siellä se mustikkakukko asustaa nyt ;)

I wanted to knit this from the same yarn that was used in the pattern, since I hadn´t used it earlier, and I also wanted the dress to be exactly like the one in the pic on the Drops site. I thought this would take ages to make, but actually it didn´t take all that long, considering I mainly knit it during some lectures at uni. I like the dress a lot, it has a tight, body-hugging feel to it! The buttons I had to sew on a few times because first I chose the wrong kind and they weren´t just perfect. The buttons are from the pile of buttons I bought for 1 €. The yarn was lovely to work with and I think it gives a nice look to the dress. Even the straps are....erm...compact...you know :) instead of being floppy like when knit with some other unmentioned yarns... This one is a keeper! Love it! And no, I´m not pregnant, it´s the blueberry pie that shows ;)


Edit:
Taidan vielä kerran vaihtaa noiden olkaimien etupuolen paikkaa :) Ovat liian sivussa nyt kun katselen kuvia uudemman kerran :) Ei kauaa siinä onneksi nokka tuhahda! Kuvitelkaa siis olkaimet keskemmälle! Muuten, lisää kuvia taas flickrissä.

I think I will still change the place for the straps so that they are more toward the center of the dress, luckily it will not take long and is easy to do :) And some more in flickr, btw.

Edit #2:
Tässä nyt niistä uusista olkaimenpaikoista, vaikka eipä tuosta ehkä saa oikeaa kuvaa :) Sellainen 5cm sisemmäs per puoli.
The new straps.

2 kommenttia:

RiikkaS kirjoitti...

Vau, onpas kiva mekko. Hmm... jos itsekin jotain mekontapaista alkaisi neulomaan, kun just sain yhden tunikan tehtyä.

Elisa kirjoitti...

Eikun mekontekoon!